Bekkenbodem Vitaal training

INFORMATIE OVER DE CURSUS
Deze training is ontwikkeld door werkgroep bekkenoefentherapeuten in Amsterdam met als doel iedere vrouw, met of zonder klachten, bewust te maken van de bekkenbodemspieren en de functies. Door de lessen krijgt men veel meer inzicht in de functies van de bekkenbodemspieren. Bekkenbodemspieren kunnen teveel spanning hebben of juist weinig spanning, beide kunnen klachten veroorzaken

Voor wie?
Vrouwen tussen de 18 en 75 jaar, met ongewild urineverlies wanneer dan ook, problemen met de toiletgang en/of de ontlasting, een onprettig gevoel in de onderbuik of het bekkenbodemgebied, niet meer kunnen sporten zonder urineverlies, een bodemloos gevoel hebben…, en/of tijdens seksuele activiteit ongemakken ervaren. De training is ook toegankelijk voor vrouwen zonder klachten maar met interesse om beter de bekkenbodemspieren te leren kennen.

Hoe gaat de training in zijn werk?
In 5 lessen van 1 uur leer je alles over het bekken en de bekkenbodemspieren. Je krijgt meer inzicht en gevoel in je bekkenbodemspieren. Je leert deze zowel te ontspannen als aanspannen met o.a. de ademhaling en in opbouw van de bijeenkomsten kun je aan het einde de bekkenbodemspieren beter controleren. In diezelfde weken ga je thuis deze oefeningen doen. Het zijn totaal geen zware oefeningen die iedereen kan doen.

STARTDATA:
Deze cursus start in april bij genoeg aanmeldingen.

KOSTEN:
5 lessen van 1 uur voor 125 euro. Je kunt het niet declareren bij de verzekering. Voor meer informatie kan je bellen of mailen.


De lessen worden gegeven door:
Fabiana Di Mango, geregistreerd bekkenoefentherapeut

Voor meer informatie en/of aanmelden:
fabiana@oosterparkpraktijk.nl
info@oosterparkpraktijk.nl
020 665 89 89