Marion Stronks, GZ-psycholoog

Oosterparkpraktijk_Marion

Sinds 2014 ben ik mijn eigen psychologiepraktijk in de Basis GGZ begonnen. Ik richt me op de behandeling van lichte tot matige psychische klachten bij zowel kinderen als volwassenen. Ik vind het belangrijk om in mijn behandeling goed aan te sluiten op de eigen hulpvraag, persoonlijke stijl en voorkeuren van de cliƫnt. Ik besteed veel aandacht aan het onderlinge contact, een veilige therapeutische relatie zie ik als belangrijke basis voor de behandeling.

Ik heb binnen mijn eigen praktijk veel ervaring opgedaan met psychische klachten rond zwangerschap, bevalling en ouderschap. Behandeling van klachten in en rond deze periode vind ik heel waardevol voor zowel de ouder als voor het kind. In deze periode wordt een belangrijke basis gelegd in de hechting tussen ouder en kind. Als orthopedagoog en psycholoog weet ik hoe belangrijk een veilige hechting is voor de verdere ontwikkeling van het kind. Ook voor de ouder is dit een veelbetekenende periode in zijn of haar leven. Behandeling van psychische klachten kan veel goed doen en nare gevoelens hierover voorkomen of verminderen.

Door mijn samenwerking met Esther Verloop, psychosomatisch oefentherapeut, heb ik in de afgelopen tijd ervaring opgebouwd rond psychosomatische klachten. Door onze behandelingen goed op elkaar te laten aansluiten, komt zowel het fysieke als psychische aspect van deze problematiek goed tot zijn recht. En dat is ontzettend waardevol gebleken.

Ik heb daarnaast jarenlange ervaring als orthopedagoog/GZ-psycholoog in de gehandicaptenzorg. Mijn werkzaamheden bestonden grotendeels uit diagnostiek, behandeling, adviseren en coachen van begeleiders en ouders van een kind met een beperking. Ik heb veel met ouders gewerkt. Zij hebben me laten zien hoeveel impact deze problematiek heeft op henzelf als ouders en op de overige gezinsleden, maar ook hoeveel veerkracht ouders in zich hebben om deze extra belasting te dragen.