Tarieven & vergoeding

Oefentherapie
Oefentherapie Mensendieck en Psychosomatische Oefentherapie wordt vergoedt uit de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar en afgesloten aanvullende verzekering. Kijk hiervoor je polisvoorwaarden na.

Onze oefentherapeuten hebben met alle verzekeraars een contract afgesloten.
Verwijzing nodig? Sinds 1 juli 2008 heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Bij een chronische aandoening is echter wél altijd een verwijzing van een arts nodig.

Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek:
Indien het voor de verwijzend arts niet helemaal duidelijk is of oefentherapie Mensendieck een geschikte therapie is voor uw klacht kan de arts u verwijzen voor een eenmalig consult. Tijdens zo’n consult doet de oefentherapeut Mensendieck een onderzoek op basis van de vraag van de arts en rapporteert hem hierover. Dit onderzoek wordt indien u aanvullend verzekerd bent vergoed door uw zorgverzekeraar.

Tarief indien u niet aanvullend verzekerd bent:
– reguliere behandeling € 35,-
– psychosomatische behandeling € 45,-
– bekkentherapie € 45,-


 

Psychologische behandeling

Zie voor uitgebreide informatie over tarieven en over vergoeding vanuit je zorgverzekering: www.marionstronks.nl

Kort samengevat valt psychologische behandeling onder de basisverzekering van je zorgverzekeraar, je hebt hiermee recht op vergoeding. Er moet echter wel aan een aantal eisen voldaan worden. Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet je allereerst een verwijzing van de huisarts (of bijv. de bedrijfsarts of schoolarts) hebben. Daarnaast moeten je klachten voldoen aan de criteria van een psychische stoornis zoals vastgesteld in DSM-IV.

De hoogte van de vergoeding (dus het percentage dat vergoed wordt) hangt af van de soort verzekering en of ik er een contract mee heb afgesloten. Houdt bij vergoeding rekening met het verplichte eigen risico van 385 euro (of hoger indien je hiervoor gekozen hebt).

Tarief indien u niet in aanmerking komt voor vergoeding:
Niet alle psychische klachten voldoen aan de criteria van een psychische stoornis. In dat geval kom je niet in aanmerking voor vergoeding. Ook zijn er bepaalde psychische stoornissen die helaas niet meer vergoed worden. De kosten van behandeling komen dan voor je eigen rekening. Een consult (45-50 minuten gesprek, 10-15 minuten indirecte tijd) kost 90 €.

Afspraak afzeggen:
Indien je je afspraak 24 uur van te voren afzegt, breng ik geen kosten in rekening. Indien de afzegging binnen deze 24 uur valt, ben ik helaas genoodzaakt 50 € in rekening te brengen. Dit wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar.


Cursusaanbod

Mensendieck oefengroep 50+:

Pilates:                                           100,- euro voor 10 rittenkaart (4 maanden geldig). Losse les: 12,50

Voorbereiding op bevalling :       210,- euro  voor 7 lessen

Fit worden na de bevalling:         75,- euro voor 5 lessen