Oosterpark Praktijk

Oosterpark-Praktijk-Logo-footer

Shiatsu therapie, diëtetiek en rouwtherapie

Shiatsu

Intuïtief doen we allemaal aan shiatsu. Je wrijft over een zere plek. We troosten iemand door op zijn of haar bovenrug te wrijven, wat kalmeert. Kinderen wrijven in hun ogen als ze moe zijn, waarmee ze het punt raken om nog even wakker te blijven. We zijn soms vergeten hoe we ons lichaam zelf ‘aan’ kunnen zetten. Met shiatsu help ik je daarbij. 

Shiatsu therapie werkt door druk uit te oefenen met de duimen, handen of knieën op het lichaam. Je zit of ligt op je rug, zij of buik – met kleding aan – op een futon. Veel mensen ervaren het als een massage. 

Shiatsu is gebaseerd op de principes van de oosterse geneeskunde, het vergroten van het zelfgenezend vermogen van het lichaam en het herstel van de natuurlijke balans. Het Japanse woord ‘shiatsu’ betekent ‘vingerdruk’.

Shiatsu werkt goed bij vermoeidheid, gebrek aan energie, behoefte aan ontspanning, stress, prikkelbaarheid, moeite met slapen of veranderende omstandigheden. Ook bij fysieke klachten – pijn aan je rug, nek of schouder, of wanneer je lijf in onbalans is kan shiatsu goed helpen. Tijdens of na een zwangerschap kan het een welkome fysieke en mentale ondersteuning zijn. 

Diëtetiek

De diëtist is deskundige op het gebied van voeding en leefstijl, bij gezondheid én ziekte. Omdat jouw hulpvraag uniek is, is elk dieet- en leefstijladvies maatwerk. Voordat je naar de diëtist gaat heb je waarschijnlijk zelf al van alles zelf geprobeerd, misschien wel zonder blijvend resultaat. Dat kan heel frustrerend zijn en misschien begrijp je ook niet goed waarom. Dan is het fijn als iemand met je meedenkt en praktische adviezen geeft die passen bij jouw persoonlijke leefstijl.

Rouwtherapie

Ruimte maken voor verlies. Ieder mens krijgt te maken met rouw. Je kunt rouwen om het verlies van een dierbare, een verbroken relatie, een onvervulde kinderwens, grote veranderingen op je werk, of ander verlies. Rouwen is een antwoord geven op het verlies van iets of iemand.

Tijdens de rouwtherapie wordt je ondersteund bij jouw rouwproces. Rouw is vaak meer dan alleen het verdriet en gemis. De emoties die bij rouw kunnen komen zijn soms overweldigend en kunnen je overvallen. Je kunt je bijvoorbeeld verloren, radeloos, boos, opgelucht, bang enzovoorts voelen. Ook kun je vastlopen in gedachten waardoor je de rouw vast zet. De invloed van de reactie van de omgeving kan ook groot zijn.

Binnen de therapie leer je wat rouwen is en wat jouw rouwreacties zijn. Wat helpt je wel en wat niet? Je leert het verlies te verweven in je leven. Je krijgt meer regie over je leven en de emoties die bij rouw vaak spelen.

Ontmoet ons

Mijke Vreeburg

Shiatsu therapeut

Ik ben Mijke Vreeburg. In 2019 heb ik de 4 jarige HBO opleiding tot shiatsu therepaut afgerond aan de Zen Shiatsu opleiding in Amsterdam. Ik ben lid van de beroepsvereniging Shiatsu Vereniging Nederland. De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden een gedeelte van de behandeling. 

Mail me gerust als je een vraag hebt. Kijk voor meer informatie op de website: shiatsumetmijke.nl

De Dieetpraktijk
Diëtist Ruthmila Timmerman

Op de locatie van de Oosterpark Praktijk kan je ook terecht bij één van de diëtisten van De Dieetpraktijk.

Wij zijn een moderne diëtistenpraktijk en we leveren altijd maatwerk. Geen standaard lijstjes maar we werken met aandacht voor jou als persoon en je situatie.

Je kunt voor zeer uiteenlopende hulpvragen bij ons terecht als het gaat om ziekte.  Maar ook als je gezond bent, en wanneer je meer uit je huidige leefstijl wilt halen of als je bijvoorbeeld plantaardig(er) wilt gaan eten.

Gezondheid gaat niet alleen over wat je eet maar ook over bewegen, stress en een goed slaappatroon. Deze adviezen nemen we ook mee in het behandelplan.

Een greep uit onze specialisaties: maag- en darmproblemen, emotie-eten, gewichtsproblemen (zowel overgewicht als ondergewicht), diabetes, nierfalen, PCOS, hoog cholesterol of bloeddruk, plantaardige voeding en leefstijladviezen

Meer weten over ons team, openingstijden en specialisaties? kijk eens op onze website: dedieetpraktijk.nl
Benieuwd of we wat voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Inge Bos
Rouwtherapeut

Ik ben rouwtherapeut, systemisch coach en trainer. Je kunt vrijblijvend contact met mij opnemen voor een kennismaking via mail, info@verliesverweving.nl of telefoon, 06-13 85 45 99

Wanneer je aanvullend verzekerd bent wordt de therapie gedeeltelijk vergoed door de meeste verzekeraars.

www.verliesverweving.nl