Oosterpark Praktijk

Oosterpark-Praktijk-Logo-footer

Shiatsu therapie en Diëtetiek

Shiatsu

Intuïtief doen we allemaal aan shiatsu. Je wrijft over een zere plek. We troosten iemand door op zijn of haar bovenrug te wrijven, wat kalmeert. Kinderen wrijven in hun ogen als ze moe zijn, waarmee ze het punt raken om nog even wakker te blijven. We zijn soms vergeten hoe we ons lichaam zelf ‘aan’ kunnen zetten. Met shiatsu help ik je daarbij. 

Shiatsu therapie werkt door druk uit te oefenen met de duimen, handen of knieën op het lichaam. Je zit of ligt op je rug, zij of buik – met kleding aan – op een futon. Veel mensen ervaren het als een massage. 

Shiatsu is gebaseerd op de principes van de oosterse geneeskunde, het vergroten van het zelfgenezend vermogen van het lichaam en het herstel van de natuurlijke balans. Het Japanse woord ‘shiatsu’ betekent ‘vingerdruk’.

Shiatsu werkt goed bij vermoeidheid, gebrek aan energie, behoefte aan ontspanning, stress, prikkelbaarheid, moeite met slapen of veranderende omstandigheden. Ook bij fysieke klachten – pijn aan je rug, nek of schouder, of wanneer je lijf in onbalans is kan shiatsu goed helpen. Tijdens of na een zwangerschap kan het een welkome fysieke en mentale ondersteuning zijn. 

Diëtetiek

De diëtist is deskundige op het gebied van voeding en leefstijl, bij gezondheid én ziekte. Omdat jouw hulpvraag uniek is, is elk dieet- en leefstijladvies maatwerk. Voordat je naar de diëtist gaat heb je waarschijnlijk zelf al van alles zelf geprobeerd, misschien wel zonder blijvend resultaat. Dat kan heel frustrerend zijn en misschien begrijp je ook niet goed waarom. Dan is het fijn als iemand met je meedenkt en praktische adviezen geeft die passen bij jouw persoonlijke leefstijl.

Ontmoet ons

Mijke Vreeburg

Shiatsu therapeut

Ik ben Mijke Vreeburg. In 2019 heb ik de 4 jarige HBO opleiding tot shiatsu therepaut afgerond aan de Zen Shiatsu opleiding in Amsterdam. Ik ben lid van de beroepsvereniging Shiatsu Vereniging Nederland. De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden een gedeelte van de behandeling. 

Mail me gerust als je een vraag hebt. Kijk voor meer informatie op de website: shiatsumetmijke.nl

Wendy van Doorn

Diëtist

Mijn naam is Wendy en ik ben werkzaam als diëtist bij De Dieetpraktijk. Je kan bij mij terecht voor uiteenlopende gezondheidsproblemen maar ook wanneer je meer uit je huidige leefstijl wilt halen. Ik kijk graag samen met je naar alle facetten van jouw gezondheid. Gezondheid gaat niet alleen over wat je eet maar ook over de manier van bewegen, stress en je slaappatroon.

Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat je door aandacht te hebben voor wat je lichaam nodig heeft je veel meer energie kunt hebben. Of het nu gaat om hormonale aandoeningen, darmklachten of een verstoorde relatie met eten, vaak zijn het patronen welke goed te doorbreken zijn. Maar dan heb je wel de juiste tools nodig. Samen maken we een plan waardoor jij kunt werken aan jouw gezondheid.

In de praktijk begeleid ik veel mensen bij darmproblemen, PCOS, voedselovergevoeligheden, eetproblemen, overgewicht, ondergewicht en hart- en vaataandoeningen.

Ik ben op woensdag-en vrijdagochtend aanwezig bij de Oosterpark Praktijk. Op andere dagen ben ik werkzaam in Amsterdam Zuid net als mijn collega Annemarie Delnoij.

Benieuwd of ik wat voor je kan betekenen? Neem gerust contact op.
Meer weten over ons team, openingstijden en specialisaties? kijk eens op onze website: dedieetpraktijk.nl